Cylinderklippere

Cylinderklippere er plæneklippere til dem, der vil have en græsplæne med en flot og ensartet overflade. En cylinderklipper rejser græsstråene op og klipper dem med rene snit, så du på den måde får en jævnt klippet plæne. Græsset bliver faktisk mere grønt og sundere med en cylinderklipper, fordi du undgår de flossede ender på græsstråene, som en rotorklipper kan give.

2 produkter

Husqvarna® 54 Cylinderklipper
964 91 40-01
Udsolgt
889,00 kr.
Husqvarna® 540 Novolette Cylinderklipper
964 94 40-01
Udsolgt
1.349,00 kr.

Med en håndskubber kan du slå græs uden at forstyrre


Der er nærmest ingen støj forbundet med brugen af en håndskubber. Du kan derfor slå græsset på tidspunkter af døgnet, hvor du normalt ville vælge at give dine naboer fred for den larmende maskine. Er dit græs ikke alt for højt, tager det heller ikke meget længere tid at klippe græsset end med en motorklipper.

Cylinderklippere mod rotorklippere i højt græs


I højsæsonen bør en håndskubber bruges en gang om ugen. Den største ulempe ved en håndskubber er nemlig, hvis græsset bliver for højt. Cylinderklipperne er ikke i nærheden af rotorklipperne, når det handler om at slå det lange græs. Det kan derfor være en idé at have både en motoriseret plæneklipper og en håndskubber stående i skuret, hvis du er på jagt efter den helt perfekte plæne. På den måde har du både hjælpen fra motoren efter en længere periode uden græsklipning og håndskubberen til de jævnlige klipninger.

Vedligeholdelse af en cylinderklipper


Det kan godt være, at en cylinderklipper uden motor er lidt hårdere at drive end en selvkørende plæneklipper, men den er langt nemmere at vedligeholde. Hvis du sørger for at give den olie og fedt de rigtige steder og holde knivene i cylinderen skarpe, er der ikke meget andet end slitage at bekymre sig om. 

Vi giver dig selvfølgelig gerne råd til, hvor du skal huske at smøre din cylinderklipper, når du køber en hos os.

Håndskubbere med selvskærpende knive og mulighed for opsamling af græs


Her hos Savdoktoren har vi valgt at have et stærkt og varieret udvalg af cylinderklippere med forskellige kvaliteter, alt efter hvad du har brug for eller ønsker i din håndskubber.

Gudenaa GU 400


Gudenaa GU 400 er et rigtig godt og solidt bud på en rotorklipper. Den har store hjul med dybe spor, så den holder godt fast i plænen – en meget nyttig egenskab, når rotoren drejer sammen med hjulene. 

Hvis GU 400-klipperen føles sløv eller begynder at springe over i græsklipningen, er det nemt at justere skærepladen, så den sidder tæt på klingerne. Selve cylinderen er selvskærpende, og du behøver ikke bekymre dig om at skulle slibe knivene. Du kan se her i manualen, hvor nemt man justerer og smører hjul og drev på Gudenaa GU 400.

Husqvarna 54 og 540


Husqvarnas bud på cylinderklippere begynder hos os ved 54-modellen. Husqvarna 54 er en robust og traditionel cylinderplæneklipper, som er rigtig god til mindre græsplæner. Den er nem at håndtere og kan udstyres med en opsamler.

Husqvarna 540 Novolette har lagt lidt ekstra til de gode funktioner fra lillebroderen. Modellen er af typen friklipper, der minimerer rullemodstand og støj fra maskineriet. Den er meget støjsvag – Husqvarna selv kalder det den mest støjsvage håndplæneklipper på markedet!