Rotorklippere

Rotorklipperen er den mest almindeligt brugte form for plæneklipper hos private. Ved denne type af plæneklippere sidder der en enkelt kniv – eller klinge – under plæneklipperen, som slår græsstråene over ved høj hastighed. Rotorklipperne findes i tre slags baseret på måden, de drives – som batteridrevne, benzindrevne og eldrevne.

Rotorklipperne er de mest alsidige plæneklippere


Når langt de fleste mennesker vælger en rotorplæneklipper, er der også en grund til det. De er i forvejen populære og findes derfor i mange varianter, så du kan nemt finde en, der passer godt til dit brugsmønster.

Selvom der er utroligt mange fordele ved en rotorplæneklipper, er det bestemt også værd at nævne cylinderklipperne, der er helt uovertrufne til at lave tætte klipninger og i små haver, der bedre kan klippes tit. Har man en lille have eller en overskuelig størrelse og gerne vil have en rotorklipper, er det helt oplagt at kigge på en eldrevet plæneklipper. Vi fører alle tre slags hos Savdoktoren, så du har muligheden for at lade dit brugsmønster og din smag afgøre valget.

De tre typer af rotorplæneklippere hos Savdoktoren


Eldrevne plæneklippere


Der er nogle helt åbenlyse fordele ved en eldrevet plæneklipper, mens den korte rækkevidde eller lange ledning tit vil være en begrænsning i de mere komplekse haver. Ud over den nødvendige ledning, som skal forlænges ved større haver, er der kun positive ting ved at bruge en rotorklipper på el:

 1. En elplæneklipper er nem at starte. Elstarteren er virkningsfuld i sin enkelthed.
 2. Elplæneklipperen er let at bruge. Den fungerer efter start og kør-princippet.
 3. En elplæneklipper er stort set vedligeholdelsesfri i motordelen.
 4. Motoren er næsten lydløs på en elplæneklipper.
 5. Elplæneklipperen udleder helt naturligt ingen udstødningsgasser.

Har du en større plæne, er de to andre former for rotorplæneklippere altså et mere oplagt valg, men kan du få det til at fungere med en forlængerledning, er der masser af gode ting at hente i en elplæneklipper.

Benzindrevne plæneklippere


Benzin som brændstof til plæneklipperen er helt naturligt den ældste form for drivmiddel til en rotorklipper. Der er stadig forbedringer at hente på forbrændingsmotoren, men benzindrevne rotorklippere har bestemt nogle åbenlyse fordele ved at have tiden og udviklingen bag sig. 

 1. Motorkraften i en benzindrevet plæneklipper er stadig til dens fordel.
 2. Flere benzindrevne end batteridrevne plæneklippere har selvkørende funktion.
 3. Ved store plæner er det stadig en fordel med rækkevidden på en benzindrevet klipper.

Der er flere ting, der skal smøres og vedligeholdes på benzindrevne plæneklippere end elektriske. Uanset hvor støjdæmpede de bliver, støjer benzinmotorer også mere end elmotorer, og motorerne udleder også forurenende stoffer. Du kan dog afhjælpe miljøpåvirkningen lidt ved at bruge alkylatbenzin til benzinklipperen. Alkylkatbenzin er en syntetisk benzintype, der også kaldes miljøbenzin.

Batteridrevne plæneklippere


Der er ingen tvivl om, at batteridrevne plæneklippere er gode. Nogle af dem er endda blevet udviklet så godt, at de slår benzindrevne plæneklippere i tests. Rækkevidden og størrelsen på rotorbladet er stadig en udfordring for mange batteriklippere, men de har mange fordele:

 1. Det er den type af plæneklipper, der udleder mindst CO2.
 2. Den er omkostningseffektiv – ikke helt på niveau med den eldrevne, men tæt på.
 3. Med en batteriklipper kan du klippe haven uden bøvl med kabler.
 4. Støjniveauet er lavt på en batteriklipper.
 5. Batteriklipperen er let at manøvrere, starte og vedligeholde.