Frontrider

Når du køber en frontklipper, får du et yderst effektivt værktøj, der kan bruges af professionelle anlægsgartnere såvel som haveentusiasten. Det, som kendetegner en frontklipper bedst, er nok dens fremragende manøvredygtighed og skæreevne, hvilket gør den oplagt til både store og små haver samt lignende udendørsområder. Den er perfekt til komplekse havelandskaber med snævre passager og forskelligartede terræntyper.

3 produkter

27%
Husqvarna R 112iC
967 84 82-01
På lager
6,5
85 cm
161
34.999,00 kr. 47.999,00 kr.
Husqvarna R 316TsX AWD
9,7
112 cm
251
77.279,00 kr.
22%
HUSQVARNA R 214TC Comfort Edition
970 56 91-01-byt
Udsolgt
12
94 cm
207
25.750,00 kr. 32.999,00 kr.

Tag dit havearbejde til et nyt niveau


En frontklipper – ofte også kaldt for en rider – er designet til at give dig optimal adgang til hele plænen i forbindelse med græsslåning, hvilket er især nyttigt i haver med mange forhindringer som træer, buske og blomsterbede. Den kan beskrives som en slags havetraktor med en monteret græsklipper foran og centerstyring, som giver dig en udsøgt kontrol. Med en frontklipper kan du nemt køre over områder i haven, hvor traditionelle plæneklippere måske ikke kan komme til, og så kan du også føre rideren om skarpe hjørner og tæt på træer eller kanter uden besvær. Denne alsidighed gør den til den ideelle tilføjelse til andre haveværktøjer, især hvis du kunne tænke dig:

 • en forbedret udsigt mens du arbejder
 • at manøvre nemt rundt om forhindringer i haven
 • reduceret klippetid
 • en klipper til varieret terræn
 • en ensartet klipning selv i ujævne områder
 • udsøgt brugervenlighed

Hos Savdoktoren forstår vi vigtigheden af haveudstyr, som er effektivt og pålideligt og af netop den årsag kan du finde et sortiment af frontklippere fra anerkendte producenter som Husqvarna. Vi fører en række forskellige modeller i varierende størrelser med alskens funktioner, så du har rig mulighed for at vælge den frontklipper, der passer bedst til dine præferencer og behov. Hvis du er nysgerrig på specifikationer, behøver du blot klikke ind på en model for at få et overblik over disse.

Brug for hjælp?


Uanset om du er professionel eller nybegynder indenfor alt, der hører havearbejdet til, kan det være, at du har brug for hjælp til, hvilken af vores frontklippere der passer bedst til dig. Med årevis af erfaring inden for al slags udstyr til både skov- og havearbejde er der gode råd at hente hos Savdoktoren. Du kan altid skrive en mail til os på info@savdoktoren.dk, eller du kan ringe til os på tlf. +45 98 17 27 33, så svarer vi dig hurtigst muligt.

Derfor bør du have en havetraktor med frontklipper i arsenalet


Hvis du ønsker effektivitet, når det kommer til vedligehold af større græsplæner, er frontklipperen et uundværligt redskab, som er eminent til denne opgavetype. En maskine som denne med et frontmonteret klippebord skinner virkelig igennem, når du skal klare store græsarealer hurtigt og uden besvær, hvilket sparer dig for både tid og energi i sidste ende, sammenlignet med en almindelig havetraktor. Den sikrer dig en tæt og præcis klipning langs kanter, i hjørner og endda under buske takket være dens knækstyring, som sikrer dig denne fantastisk manøvredygtighed.

Hvordan rengør man en havetraktor med frontklipper?


Når du endelig har fået fat i en frontklipper, er en regelmæssig vedligeholdelse afgørende for dens levetid og effektivitet, og især efter intensiv brug, eller hvis du har brugt den til at klippe i vådt græs, da dette kan forårsage en hurtigere ophobning af græsrester. For at gøre det så nemt for dig som muligt, har vi nedenfor udarbejdet en guide til rengøring af en frontklipper.

 • Inden du går i gang med rengøringen, skal du sørge for, at sikkerheden er i orden. Husk derfor at slukke frontklipperen og frakoble tændrørshætten for at forhindre en utilsigtet start. Derudover anbefaler vi også altid passende sikkerhedsudstyr såsom arbejdshandsker og sikkerhedsbriller.
 • Start med at fjerne løst græs og snavs fra overfladen på klipperen. Du må ikke bruge metalværktøjer, da disse kan beskadige lakken og metaloverflader; brug i stedet en blød børste eller svamp.
 • Når du skal rengøre klippebordet, vil du typisk skulle løfte det for at få bedre adgang. Denne proces kan differentiere fra maskine til maskine, og derfor anbefaler vi, at du læser brugsanvisningen, inden du kaster dig ud i dette.  Så snart du har løftet klippebordet, kan du gå i gang med at fjerne græsresterne derunder. Du må gerne skylle efter med en haveslange, men undgå at bruge en højtryksrenser, da det kraftige vandtryk kan skade følsomme dele.
 • Mens du er i gang med rengøringen, er det også en oplagt mulighed at tjekke for skader som revnede knive, løse bolte eller slidte dele. Det er også en god idé at undersøge tændrøret og rense luftfilteret.
 • Efter rengøringen skal du lade frontklipperen tørre helt, inden du fx går i gang med at smøre bevægelige dele.
 • Når du er færdig, kan du placere frontklipperen på et tørt og sikkert sted, indtil den skal i brug. Anvend også gerne et overtræk til at beskytte klipperen.